Thursday, December 20, 2012

Despair







motivating myself to keep moving forward..
cause despairing all day long won't change anything..

Monday, December 17, 2012

The date that i cannot afford to forget..

it is not that i forget about your big day..
it just that, i'm thinking of doing something..
but that thing didn't come out right..
so i just made this simple slides of pictures of you..
huhuhu..

next time, i'll practice harder to make it right ok?

^_^ Happy  Birthday Ana!!


Good luck for your final year in Nagoya..
strive harder for these few months..
Ganbare!!


video





it's still 17/12 in here!!


p/s: susah gak nk cri gmbo kte dua org je ek.. heheh..

current music: Najwa Latif - Sahabat

Wednesday, December 12, 2012

Graduation Day!

21.10.12 = hari graduasi saya..
yeay!! akhirnya dah grad.. dapat sijil.. weeehuuu!!

malas mau taipp.. meh tgk gambar yer.. ^_^

dectar u olls!

from my very precious friend!! thanks ana!

dgn wani!!

muke2 extend.. hahah..

they are always there for me!!

patutnya pak cik ni konvo skali tapi dia tak nak masuk.. ish3.. =p

dgn rumate tersayang!! hahaha..

ni adik saya ok.. bkn abg saya.. hohoh

candid!!

yes!! *paling pendek rupenye* wuwuwu..


banyak gmbo rse tudung cam serabai so mls upload bnyk2..
ye saya tau mende ni patot update bulan 10..
saya bz *bz sgt kan, malas sbenarnye* hahaha..

pape pon sume dah setel.. berharap dpt smbung master dgn jayanye.. doakan saya!! wish me luck!! ^_^

current music: Ohno Satoshi - Two

November & Disember = Bulan Org Kawin

Tiba-tiba rasa "My life is sooo damn hectic for these 2 months"
tiap-tiap minggu ada je majlis yang kene pergi..
sampai ada 1 weekend tu tak dok umah langsung..

jumaat pergi Pahang untuk pak sedara saya punye majlis
sabtu pergi Gombak, abang sedara saya pulak
ahad pergi Tanjung Karang, kawan saya punye majlis pulak..

congratz Puja n Hafiz!!

saya xingt plak sape nme tunang a. ijam.. hehe

hantaran ni nampak sedap.. saya pon nak mcm ni!!

fuh! penat xyah cakap r.. Isnin tu rasa mcm mls je nak pergi keje..

ini tidak termasuk minggu2 yang lain di mana saya pergi yang dekat2 je..
area nilai, seremban..

tapi pape pon tahniah la kepada kawan-kawan saya yang dah bertukar status
dan bakal bertukar status ye..
maaf la kalau ada yang tak dapat pergi tu ye.. saya doakan semoga bahagia sampai syurga! amin!

Current mood: sejuk menggigil~
current music: kompang dipalu~ pengantin baru!!

12.12.12

yes! it is a nice date!
the next nice date will happen in 2101.. hundred years from now..
but still it is December and 2012 will end in 2 weeks.. so enjoy your day!

appreciating Allah's creation.. Subhanallah

Current mood: Indifferent :|
current song: Arashi - Welcome to the Party

p/s: sila la baca lambakan entry yang patot di hapdate bulan2 lepas yerp.. ^_^

Thursday, September 20, 2012

Jalan2 Bandung

Alhamdulillah.. dengan sponsorship dari mak ayah saye dapat la merasa datang kat Bandung nih..
thank you very much mom!! dad!!

malas nak cite panjang.. tgk gmbr je la ye..
*mmg malas tahap tenuk nak taip sbnrnye*

Selamat Datang ke Bandung, Indonesia



 dah sampai tros makan.. masakan Padang.. ok la yang penting lauk dia macam2 jenis.. heheh.. hotel pon best!!

tak sangka kat Bandung pon bleh jumpe.. ingat time kat Jepun aritu je jumpe.. hohoho.. btw ni kat Rumah Abang kat area Cihmapelas..

family Mak Teh saye..

Hai!! saya la tukang sibok kat sini.. hehhe..

ni dgn Dayang Sumbi punye maskot..

kenapa aku amek gmbr tikar ni?? cbe tgk btol2 gmbr pe kat tikar tu.. This is RARE!! hahah..

kat hot spring pe ntah nme dia lpe..

air strawberi ini sgt sedap..

ladang strawberi..

mari memetik buat seteroberi.. ^_^
dah nak balik dah.. bye2 Bandung!!



untuk jalan2 3 hari 2 malam ni best la utk shopping.. sbb Tangkuban Perahu xleh naik plak time kteorg pegi.. syg gle.. huk3..

current music: Ninomiya KAzunari - Niji
current mood:  indifferent  -_-

Wednesday, August 29, 2012

Ramadhan and Syawal

Assalammualaikum w.b.t

Salam Aidilfitri.. *raya sebulan kan*
maka still valid lagi la ucapan ni ^_^

2012..
Raya dah rasa tak berapa nak best bila dah besar ni kan..
sape setuju angkat tgn!! krik..krik..krik *bunyi cengkerik*

xpe2 aku tau korg angkat tgn dalam hati..
hehehe.

Ramadhan tahun ni mengajar aku
erti pengorbanan dan kessabaran yang tinggi..
ape yang berlaku??
tak perlu nak cite sgt sbb maybe bagi org lain benda ni biasa..
tidak bagi aku.. maka biar aku je yang faham perasaan itu..

TAPI..
bila aku tgk gmbr2 raya kat facebook..
sume nak baju biru ijau turqoise je..
memang rancang ke hape??

with my cousins!! ^_^

hahahha.. pape pon Selamat Hari Raya
kepada sesape yg bg kad raya trime kasih..
aku dah balas dah kalau x sampai lagi tggu la lagi seminggu ye..

current music: Plain White T's - Rhythm of Love
current mood: raye2..

Tuesday, June 26, 2012

Opening another door..

I'm unofficially has finished my degree..
Yaay!! or what..

Bila fikir2 balik.. dah abes belajar ni cam malas plak nak buat mende lain..
"ooii! kau baru abes last paper 3 hari lepas je weyh!!"
Oooppss..
heheheh.. terasa cam dah lama pulak aku abes belajar.. 

tapi bila tengok kawan2 lain sibuk edit resume..
sibuk cari keje..
pegi interview tunggang terbalik naik turun tangga pejabat..
cam cuak plak nak masuk ke alam pekerjaan itu..

Sekarang perlu menyibukkan diri mencari itu kerja..
perlu ubah apa2 yg patut dalam itu resume..
maka perlu amek gambar yg baru yg lagi cun.. =.="

walaupun pernah praktikal kat FRIM dulu..
saya rasa saya perlu cuak untuk masuk alam kerja ini..
sebab masa kat FRIM persekitaran dia best and friendly..
member pon ramai kat situ..
tak dapat membayangkan diri sendiri terkontang-kanting jadi tunggul..

ooooooohhhh.. rasa mahu bermalasan lagi di rumah sambil kemas bilik dah tak tau nak letak barang yang banyak ni kat mana...

*mau sambung master tapi mau keje dulu tapi nanti malas tapi......*


current mood: merajinkan diri kemas bilik
current song: Arashi - Face Down

Monday, April 30, 2012

kisah satu malam..

Pada satu malam, dekat kawasan bangunan kedai area Seremban..
kat kaki lima ni, aku ngan bapak aku terjumpa dgn org yg tengah solat..
terkejut gak.. 
kalau tgk penampilan mcm org g***..
tapi klu dia tak waras buat pe dia solat kn??

so cam insaf kejap sebab, pak cik ni walaupun rupa dia macam tu..
solat tak tinggal..

 Telah dijadikan bumi untukku menjadi alat bersuci dan tempat bersujud. Kerana itu hendaklah seseorang di antara kamu solat di mana sahaja ia dapat (Hadis Muslim)


teringat masa g Jepun dulu.. solat merata tempat.. kat stesen keretapi la.. kat tepi kedai la..
asalkan bersih tempat tu solat lah.. sebab solat tu wajib walau di mana kita berada..
unless jika terdapat keuzuran..

Kalau malas sangat nak buka kitab pape bleh baca kat sini

atau pun kat sini
Selamat membaca!!


Jom solat!!




current mood: ^_^Y
current song: Hafiz Hamidun - Lau Kana Bainana

Thursday, April 26, 2012

Wordless Thursday

Orang lain selalu buat wordless wednesday..
aku p buat wordless thursday..
sebab hari ni aku memang wordless.. =.=

somewhere outside nagoya castle


so skang dah maghrib..
marilah kita solat maghrib.. ^_^ yosh!!


p/s: gmbr credit to cik nurfarhana roseli..

Wednesday, April 25, 2012

TioMan!!


Nice one i should say.. hehehe..

pegi malam 6 april sampi kuala rompin a.k.a rumah cik asma nabila pukul 5++ pg..
ngantok toksah ckp la weyh dlm kete tak tdo..
driver lg la kan.. hohoho..

Lepas Subuh pastu sarapan nasi lemak yg sedap baru gerak ke Jeti Mersing.. Nak naik feri la katakan.. sangat ramai foreigner..



sampai kat sana memang nice!!
ayaq jernih woo.. nampak cam cetek je.. ikan berenang-renang u ollz!!




aktiviti kat sana, kami sempat la mandi2 laut.. *cuci mata tgk mat saleh nih berjemur*

pastu malam BBQ then kongsi2 cerita.. 
esok pagi nye tu smpat la kami2 ni g senokoling a.k.a snorkeling.. woahhoo!! 



pengalaman memang terbaek~
tgk ikan live depan mata berenang-renang..
bagi ikan makan sampai ikan ingat jari aku pon makanan diorang.. T_T
jumpa gamat ngan landak laut.. saikou!!

kami memang comel~ lalala..
lepas beli cenderamata skit kami pon berangkat pulang..


a very precious moment at Tioman!!
lepas dah penat meh kita tido!!

zzz_ZZZ


p/s: mls nak edit gmbo.. pastu entry ni patut ak update 3 mggu lepas.. hohoh.. >.< 
        kredit kpd en alif haiqal n cik zubaidah ntok gmbo2 di atas!! ^_^Y


Current music: Damai - Nowseeheart
Current mood: baru lepas abes exam.. >_<

Sunday, March 25, 2012

Kursus Pra Kahwin

"inilah manusia.. ada otak tapi tak berotak.. knape la nak kawen lelaki dengan lelaki??!! aku tak paham.. marah ni.. tgh marah ni!!"

ustaz ni starting dah lawak dah..
suara memang high pitch.. hahaha..
harus lah dengar.. tak ngantok dah..
tapi masih lg rase aku cam tak paham pe lagi yg perlu dibuat..

kenapa tetbe aku perlu pergi kursus nih??
oohh.. aku blom nak kawen lagi..
umor bru 23, calon pon xde lagi.. *sape mau sle isi borang* hehehe
sebab member ajak teman kan.. *saya kan baek* =p

but it is still a good input for me
of course the sense of humour is the best from the ustaz..

gmbr ni adalah doa ntok laki2 bce after akad nikah kat isteri sebelum sarung cincin ye..
sila la buat ye.. ^_^
tapi kalau isteri nak bce pon bleh gak tapi tukar yang bulat2 tu.. bahasa arab la skit.. heheh..

hari kedua, ada lagi 4 slots..
tapi bnyk psl kesihatan, psl pembubaran, psl akhlak ngan konflik..
berat sbnar nye tajuk nih.. tapi penceramah terbaek~ *cam boboi boy ckp*

ni plak ape yg korg dapat ntok perokok.. tak paham gak g entri aku ni hah

tapi yang penting best..
kpd bakal laki aku.. nnt kau g la sorang2 kursus kawen ek..
aku dah pegi sndri dah.. *ayat kejam*
hahaha.. xpe jangan risau aku temankan gak..

tapi kalau nak tanya lebih2 
mintak maap la sebab aku tak berapa nak fokus sgt..
sbb ayik gelak je banyak.. ilmu pon bnyk kluar.. ades.. 

oh man.. ak nmpk gemok.. =.=""
dgn wani!! ^_^

Current music: Arashi - Wild at Heart
Current mood:  >.<

Friday, February 24, 2012

Part 3: Nagoya

Selama saya berada di Jepun saya tinggal kat Nagoya..
sebab rumah kawan saya kat situ..
dekat ngan uni dia iaitu Nagoya Daigaku..

kat Nagoya mula2 kami g jalan2 area Chikusa shopping!!


pastu penat jalan2 g makan sushi!!
ok, sushi sane mmg terbaek!!
ble bleh mkn sushi sedap cmtu lg ek.. hurmm.. =.=

terbaekk!!
pastu esoknye kami jalan2 g Nagoya Dome mae-yada.. *motip letak yada pon xtau*
hahaha.. wpon x berpeluang g konsert Arashi g tmpt yg diorg pernah buat konsert pon jadi ler..


 
then ikut ana g meeting ape ntah..
kami menyibok je sbb xnak dok umah.. hehehe..
then malam tu bru gerak g tokyo.. sume tu dah citer dah kat Part 2:Tokyo..
rajin2 le klik ek.. heheh..

then, balik dari Tokyo, lepak dulu malam tu sebab sok nye kawan  Jepun ana nak datang umah 
buat nabe!!!



mereka ini sangat comel!! *termasuk aku lah kan??*
pastu esoknya ana bawak g Nagoya Castle..
agak unik okie istana diorg.. x macam istana kat Malaysia..
superb!!

Ada gaya tak??




pastu g kedai Johnny's yang x macam yang aku expect.. kuciwa jugak r..
huhuhu..
tapi esoknya ana bawak g Osu Street.. shopping lagi.. *padahal duit dah xde nih*
then, ana bawak g makan sushi lagi!! yang ini lagi sedap weyh.. terbaek!! double thumbs up!!

pastu kami pon balik Malaysia.. *oh tanah air tercinta* =p
tapi xleh blah tren nk g kansai airport bleh plak delay sejam.. cuaks okie kami..
tapi rupe2nye ramai je lagi yang terkandas.. hahaha.. xde la cuak..

yang penting??!!!
kami seronok.. credit to cik hana roseli.. thanks darling!!!


Current song: Big Bang - Blue
current mood: layan blues.. *payoh nih*